Ocean Thermal Energy Conversion symposium 25 & 26 oktober

Het jaarlijkse Internationale Ocean Thermal Energy Conversion (OTEC) Symposium wordt dit jaar in Nederland gehouden op 25 en 26 oktober in het Science Center van de TU Delft en op Offshore Energy Exhibition & Conference in de RAI. De OTEC-technologie is een duurzame energieoplossing. OTEC zet temperatuurverschillen van 20 °C of meer om in schone, betrouwbare en voorspelbare baseload elektriciteit. Aanmelden kan op www.otecsymposium.org

Kansen voor de offshore-industrie 
Tropische gebieden hebben de ideale omstandigheden om met OTEC volledig aan hun snel groeiende energievraag te voldoen. OTEC maakt momenteel de stap naar de commerciële productie van elektriciteit. Projecten in het Caribisch gebied, China, Japan, Hawaï, Korea en India zijn in otwikkeling. Dit opent mogelijkheden voor in de offshore-industrie, zoals offshore windenergie en olie & gas.

OTEC biedt kansen op Nederlands Caribische eilanden
Ook voor toepassing in Nederland kan OTEC een belangrijke rol spelen. Uit een recent onderzoek, in opdracht van minister Kamp, blijkt dat voor een aantal Nederlands Caribische eilanden, OTEC een essentiële rol speelt in de transitie naar duurzame energie.

Internationale experts spreken op beide dagen
Beide dagen zal een breed scala aan internationale experts spreken over de huidige stand van de techniek, en over diverse projecten wereldwijd. De nadruk van het programma ligt op de markt en certificering. Met afgevaardigden van onder andere de Europese Commissie, financiële instellingen, het Internationaal Energieagentschap (IEA-OES) en het International Renewable Energy Agency (IRENA) worden kansen besproken voor de verdere ontwikkeling van de markt voor OTEC.

Kleinzoon van oceanograaf Jacques Cousteau trapt af
Oceanograaf en documentairemaker Fabien Cousteau trapt de dagen af met een keynote speech waarin hij inzicht geeft in de noodzaak en de mogelijkheden van de wijdverbreide toepassing van deze technologie. Hij treedt in de voetsporen van zijn grootvader als ontdekkingsreiziger van de oceanen. Cousteau pleit voor een duurzaam gebruik van de oceanen.

Aanmelden voor OTEC

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →