VIDEO: Batman-schip van Amerikaanse marine in gebruik

'USS Zumwalt' Foto: US Navy pagina Flickr

‘Als Batman een schip had, zou het er zo uit zien’. Dat waren de woorden van admiraal Harry Harris bij de presentatie van de nieuwe aanwinst van de Amerikaanse marine. De torpedobootjager ‘USS Zumwalt’ van zo’n 4 miljard euro is op 15 oktober in gebruik genomen. Het schip is 186 meter lang en heeft technische hoogstandjes aan boord. Ze vaart elektrisch en daardoor is ze muisstil. Het ontwerp is hoekig, ze heeft iets weg van een piramide waardoor ze minder snel zichtbaar is op de radar. Tekst gaat verder onder de video. 

Minister Ray Mabus van de Marine:”Het lijkt in niks op andere schepen, en het kan dingen dat geen ander schip kan.” Radarantennes en het wapentuig zitten onder het dek verstopt. Er is ruimte voor torpedo’s en kruisraketten met in totaal 80 lanceerbuizen. Het boordkanon kan honderden projectielen afvuren over een afstand van meer dan 100 kilometer.

Weinig bemanningsleden aan boord door automatisering
Er zijn 147 bemanningsleden aan boord wat weinig is voor zoveel wapentuig. Dat komt doordat veel taken zijn geautomatiseerd aan boord. De brug van het schip heeft tientallen computerschermen.

Van 32 torpedobootjagers naar 3
Aanvankelijk wilde de Amerikaanse marine 32 torpedobootjagers laten bouwen maar dat worden er nu 3. Per schip zo’n 4 miljard euro en daarmee 80% duurder dan gepland. De ‘Michael Mansoor’ en ‘Lyndon B. Johnson’ zijn in aanbouw.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >