SCA Logistics vergroot terminal in de Eemhaven

SCA Logistics in gebruikname nieuwe Terminal. Foto Ries van Wendel de Joode, Havenbedrijf Rotterdam

SCA Logistics vergroot zijn terminal in de Eemhaven door een deel van de voormalig ECT City terminal in gebruik te nemen. Op donderdag 13 oktober hebben SCA Logistics en het Havenbedrijf Rotterdam hierover overeenstemming bereikt. Het gaat om een uitbreiding van 3 ha terrein met een kadelengte van 208 meter dat grenst aan de bestaande terminal van SCA Logistics. Naast de terreinuitbreiding zijn SCA en het Havenbedrijf ook een contractverlenging tot 2050 overeengekomen.

Na de ontwikkeling van Cool Port door Kloosterboer is SCA Logistics het tweede bedrijf dat een deel van voormalige ECT City terminal herontwikkelt.

‘Logistiek short sea cluster’ voor intra-Europees verkeer 
Op het resterende gedeelte van de ECT City Terminal heeft het Havenbedrijf een zogenoemd ‘logistiek short sea cluster’ gepland voor intra-Europees verkeer. In het Waal-Eemhavengebied is het grootste deel van de Rotterdamse shortsea-activiteiten en het intra-Europees goederenvervoer geconcentreerd. SCA produceert onder andere papier voor de kranten- en tijdschriftenmarkt, containerboard voor de verpakkingsindustrie producten voor bekende merken als Edet, Tempo, Plenty, Demak up, Libresse, en Tena.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >