Twee schepen van Hanjin in beslag genomen

'Hanjin Bremerhaven' schip wat in beslag is genomen in de Verenigde Staten. Foto: Hanjin Shipping

Er is beslag gelegd op 2 schepen van Hanjin in Zuid-Korea en in Singapore. Het gaat om ‘Hanjin Xiamen’ en ‘Hanjin Rome’. De rederij heeft in beide landen ‘stay orders’ wat hen zou moeten beschermen tegen beslaglegging, meldt Nieuwsblad Transport. Een bunkerleverancier in Zuid-Korea heeft gelijk gekregen van de rechter door erop te wijzen dat het schip onder de Panamese vlag vaart op naam van het Panamese bedrijf REF 5 Shipping SA. Daardoor is het schip strikt genomen niet van Hanjin en daarom kon er beslag worden gelegd.

Scheepseigenaar Rickmers Reederei heeft op 29 augustus  beslag gelegd op ‘Hanjin Rome’ vanwege onbetaalde charterkosten volgens de Singaporese krant Straits Times. Hanjin heeft sinds 1 september bescherming in Singapore, maar deze bescherming werkt niet met terugwerkende kracht.

In totaal 6 schepen in beslag genomen
Naast de 2 schepen in Zuid-Korea en Singapore zijn er 4 schepen in de Verenigde Staten in beslag genomen, ‘Hanjin Scarlet’, ‘Hanjin Vienna’, ‘Hanjin Baltimore’ en de ‘Hanjin Bremerhaven’.

Status van alle schepen op dit moment
Op dit moment liggen er nog 11 schepen op zee te wachten op instructies, 62 schepen zijn of worden teruggebracht naar hun eigenaar en 17 schepen zijn onderweg naar en bestemming om gelost te worden. Waaronder ‘Hanjin Africa’ en de ‘Hanjin Gold’ die beiden op weg zijn naar Hamburg. Deze schepen hebben ook voor Rotterdam bestemde containers aan boord, zo meldt Nieuwsblad Transport.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >