Containerschip Hanjin betrokken bij botsing in Singapore

Foto: Hanjin Shipping

Een containerschip van de in zwaar weer verkerende rederij Hanjin Shipping was vorige week betrokken bij een kleine botsing met een ander containerschip. Hierdoor zijn elf containers overboord gevallen, bevestigde Maritime Port Authority (MPA) van Singapore afgelopen woensdag. Bij het incident, dat op vrijdag 1 oktober rond 18.00 uur plaats vond, was Hanjin New York en de onder de Liberiaanse vlag varende MSC Claudia betrokken.

Volgens MPA raakte Hanjin New York bij het binnenhalen van het anker de boeg van MSC Claudia, waardoor tien containers van Hanjin New York op het dek van MSC Claudia vielen. Ook viel er een container in het water. Op het moment van het ongeval waren de containers leeg. Het is onduidelijk waarom Hanjin New York het anker binnenhaalde.

Beide schepen leden lichte schade, maar er zijn geen meldingen van vervuiling of slachtoffers.

Sinds de betalingsproblemen van rederij Hanjin eind augustus liggen er verschillende schepen in de wateren bij Singapore. Op dit moment gaat het om vijf schepen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >