VIDEO: Vopak viert 400 jarig bestaan aan de Maas

Koning Willem-Alexander was woensdagmiddag 5 oktober aanwezig bij het symposium ‘Global Minds’ in de Cruise Terminal Rotterdam. Dit werd georganiseerd ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Vopak. Tijdens de opening was er een optocht van schepen op de Maas voor de Cruiseterminal. Ook de driemastklipper Oosterschelde kwam voorbij. Tekst gaat verder onder de video.

Vopak is wereldwijd een grote speler in onafhankelijke tankopslag, gespecialiseerd in opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen, olieproducten, biobrandstoffen, eetbare oliën en LNG (Liquid Natural Gas). Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals op strategische plaatsen langs belangrijke vaarroutes.

Kofi Annan en Jimmy Nelson
Voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan hield de keynote speech. Daarnaast heeft fotograaf Jimmy Nelson een presentatie gegeven. Tijdens het symposium is er aandacht gevraagd voor het programma WeConnect. Vopak heeft medewerkers wereldwijd gevraagd om ideeën in te dienen die jongeren in de directe omgeving van de terminals in staat stellen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Projecten die jongeren leren internationaal te denken en culturele verschillen te overbruggen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Posted on October 6, 2016 with tags .

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >