11e editie Race of the Classics for Young Professionals

Race of the Classics for Young Professionals van 11 t/m 16 oktober

De 11e editie van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP) is van 11 tot en met 16 oktober. Ruim 500 jonge talenten gaan tegen elkaar racen op de Noordzee. Op woensdag 12 oktober vertrekken de klassieke zeilschepen vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Simeon Tienpont (Schipper team Akzo Nobel van de Volvo Ocean Race) en Rutger van Schaardenburg (Olympisch laserzeiler van team Delta Lloyd) geven het startsein vanaf de clipper Stad Amsterdam. Aan boord van de Stad Amsterdam wordt een evenement georganiseerd voor de CEO’s en partners van de deelnemende bedrijven.

De wedstrijdvloot bestaat uit 23 klassieke zeilschepen
Traditioneel getuigde loggers, schoeners, barkentijnen, klippers, twee- en driemasters vormen samen de vloot van de race. Onder toeziend oog van ervaren schippers varen de young professionals diverse wedstrijdetappes met als einddoel de oversteek naar Engeland.

De deelnemende bedrijven van 2016 editie zijn:
ABN Amro, Accenture, Akzo Nobel, Ampelmann, Clifford Chance, Damen Shipyards, De Brauw Blackstone Westbroek, Deloitte, Delta Lloyd, Flow Traders, Fokker, Ministerie van Defensie, Ministerie Infrastructuur & Milieu, NautaDutilh, NN Group, Philips, Rabobank, Randstad, RTL, Seaway Heavy Lifting, Shell en Siemens. De organisatie gaat het leidende schip bemannen.

Oorsprong van de Race of the Classics for Young Professionals
De Race of the Classics is opgericht in 1989 door twee studenten die de onderlinge contacten tussen studentensteden wilden verbeteren. De studenten editie was een groot succes en zo werd ook de Race of the Classics vanaf 2006 voor young professionals georganiseerd. Anno 2016 is de race inmiddels uitgegroeid tot een concurrentiestrijd binnen het Nederlandse bedrijfsleven waarin werkplezier, teambuilding en netwerken centraal staan. De ROTCYP maakt het ook mogelijk om aandacht te vragen voor het Klassieke Zeilschepen Fonds. Op deze manier kan de race bijdragen om de klassieke scheepvaart in Nederland in stand te houden.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >