EVO en Fenedex roepen terminals op containers vrij te geven

Foto: Hanjin Shipping

Terminals die containers vasthouden nu Hanjin Shipping in zwaar weer verkeerd, moeten deze zo snel mogelijk vrijgeven. Dit stellen ondernemersverenigingen EVO en Fenedex, die waarschuwen dat de terminals de wereldwijde goederenstromen van handels- en productiebedrijven hinderen.

De op zes na grootste rederij ter wereld verkeerd in zwaar weer en vandaag is er overleg over de aanvraag van uitstel van betaling bij de rechter. Als de rechter dit verzoek afwijst, ligt een faillissement in het verschiet.

Doordat terminals de containers met daarin de goederen van deze bedrijven vasthouden, moeten bedrijven hun productieproces soms noodgedwongen stilleggen omdat onderdelen, bijvoorbeeld voor de productie van auto’s, te laat arriveren. Ook importeurs maken zich zorgen. EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen van bedrijven, roepen de terminals daarom op om de goederen vrij te geven. De organisaties gaan met de terminals in gesprek om snel tot een oplossing te komen. Verontruste bedrijven kunnen zich bij EVO en Fenedex melden.

Hanjin Shipping won in 2015 nog de ‘EVO Container Liner Shipping Award’ – een jaarlijkse prijs voor de best presterende rederij. De Zuid-Koreaanse rederij scoorde in het onderzoek van de Erasmus Universiteit het best op het criterium dat handels- en productiebedrijven als belangrijkst noemden: de betrouwbaarheid van de boekingen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >