Zr.Ms. Groningen zaterdag weer terug in Den Helder

Helikopter op Zr.Ms. Groningen bij een drugsvangst van 2000 kilo

Na vijf maanden inzet in het Caribisch gebied keert patrouilleschip Zr.Ms. Groningen zaterdag terug in de thuishaven van Den Helder. Tijdens deze periode heeft het schip in totaal ongeveer 2253 kilo drugs onderschept. De bemanningsleden worden feestelijk onthaald door vrienden en familieleden.

Naast maritieme presentie, was de belangrijkste taak het uitvoeren van counterdrugsoperaties en kustwachttaken voor zowel de Koninklijke Marine als de Kustwacht Caribisch gebied. Voor counterdrugsoperaties buiten de territoriale wateren had de Groningen een zogenoemd ‘Law Enforcement Detachement’ (LEDET) van de Amerikaanse kustwacht aan boord. Daarnaast was de bemanning inzetbaar voor het verlenen van eventuele noodhulp na een orkaanpassage.

De laatste drugsvangst was eind september waarbij  2000 kg cocaïne werd onderschept. Eerder die maand verstoorde het patrouilleschip Groningen een drugstransport, waarbij 300 kg cocaïne naar de zeebodem verdween. De laatste keer dat een marineschip een onderschepping deed van meer dan 1.000 kg cocaïne was in 2013 door Zr.Ms. Amsterdam.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >