Duwboten van VEKA group gedoopt in Paraguay

Herkules XVII Foto: VEKA Group

Twee duwboten van VEKA Group, Herkules XVII en Herkules XVIII genaamd, zijn op 27 september gedoopt door prinses Zenani Mandela-Dlamini, de dochter van Nelson Mandela, in de hoofdstad van Paraguay, Asuncion. De schepen zijn ontwikkeld voor IMPERIAL, een van de grootste binnenvaartondernemingen van Europa en Paraguay. Voor de schepen is een speciaal flanking roerstysteem ontwikkeld voor het varen over de Parana rivier in Paraguay. Het roerstysteem bespaart tussen de 5 en 7,5 % aan brandstof op de rivier. In de export van Paraguay gaat 70 % over het water. De duwboten zijn op 27 september gedoopt door prinses Zenani Mandela-Dlamini, de dochter van Nelson Mandela in de hoofdstad van Paraguay, Asuncion.

Het flanking roersteem (intrekbaar roersysteem) zorgt ervoor dat het roer ingetrokken wordt en alleen in de bochten weer in het water wordt gelaten. Het scheelt aanzienlijk in de brandstof en is zo minder kwetsbaar voor beschadigingen. Het flanking roersysteem is ontwikkeld door VEKA group en Van der Velden Marine Systems. Het systeem is getest door het onafhankelijke Development Centre for Ship Technology and Transport Systems (DST) in Duitsland.

Peter Versluis, eigenaar van VEKA Group: “Door de bochtige aard van de Parana rivier, hebben schepen een flanking roersysteem nodig om te kunnen manoeuvreren. Maar de bestaande systemen maken schepen ook heel kwetsbaar. In het droge seizoen staat de rivier laag, en is er een grote kans dat je rotsen raakt. Ook drijvende boomstammen kunnen het roer beschadigen. Bovendien zorgt het roer voor extra weerstand, wat meer brandstof kost.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >