Duwboten van VEKA group gedoopt in Paraguay

Herkules XVII Foto: VEKA Group

Twee duwboten van VEKA Group, Herkules XVII en Herkules XVIII genaamd, zijn op 27 september gedoopt door prinses Zenani Mandela-Dlamini, de dochter van Nelson Mandela, in de hoofdstad van Paraguay, Asuncion. De schepen zijn ontwikkeld voor IMPERIAL, een van de grootste binnenvaartondernemingen van Europa en Paraguay. Voor de schepen is een speciaal flanking roerstysteem ontwikkeld voor het varen over de Parana rivier in Paraguay. Het roerstysteem bespaart tussen de 5 en 7,5 % aan brandstof op de rivier. In de export van Paraguay gaat 70 % over het water. De duwboten zijn op 27 september gedoopt door prinses Zenani Mandela-Dlamini, de dochter van Nelson Mandela in de hoofdstad van Paraguay, Asuncion.

Het flanking roersteem (intrekbaar roersysteem) zorgt ervoor dat het roer ingetrokken wordt en alleen in de bochten weer in het water wordt gelaten. Het scheelt aanzienlijk in de brandstof en is zo minder kwetsbaar voor beschadigingen. Het flanking roersysteem is ontwikkeld door VEKA group en Van der Velden Marine Systems. Het systeem is getest door het onafhankelijke Development Centre for Ship Technology and Transport Systems (DST) in Duitsland.

Peter Versluis, eigenaar van VEKA Group: “Door de bochtige aard van de Parana rivier, hebben schepen een flanking roersysteem nodig om te kunnen manoeuvreren. Maar de bestaande systemen maken schepen ook heel kwetsbaar. In het droge seizoen staat de rivier laag, en is er een grote kans dat je rotsen raakt. Ook drijvende boomstammen kunnen het roer beschadigen. Bovendien zorgt het roer voor extra weerstand, wat meer brandstof kost.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >