Havenarbeiders Rotterdam aan de slag met veiligheids-app

Foto: Vopak

Vanaf woensdag 28 september gaan 180 medewerkers van 9 contractors actief aan de slag met SAM. SAM is een digitaal en interactief leerplatform voor op de tablet of telefoon. Met SAM leren werknemers in de haven alles over veiligheid aan de hand van levensechte werksituaties met video, augmented reality en serious games. De keuzes die zij kunnen maken en hoe ze zelf de veiligheid kunnen verbeteren in de Rotterdamse haven. Op elk willekeurig moment kan een module van maximaal 10 minuten op een tablet of telefoon gemaakt worden. 

SAM is ontwikkeld door Innovatieplatform iTanks, onderzoeksbureau TNO en uitgeverij Malmberg. SAM is in co-creatie met managers health, safety, environment en quality (HSEQ) van bedrijven in de Rotterdamse haven ontwikkeld. SAM gaat ervoor zorgen dat werknemers in de haven continu leren over veilig werken en dat kennis daadwerkelijk blijft hangen en toegepast wordt. En SAM biedt inzicht en overzicht voor werkgevers en werknemers in de kwaliteit van de kennis van de werknemer.

In de pilot wordt SAM in een feedback loup aangepast aan de wensen van de gebruikers. Raffinaderijen en opslagbedrijven zijn positief over SAM en zien de ontwikkelingen met interesse tegemoet. Op 1 januari 2017 wordt de definitieve versie van SAM geïntroduceerd.

Rotterdam wil meest veilige en duurzame haven ter wereld worden
De Rotterdamse haven heeft de ambitie om zich te profileren als meest veilige en duurzame mainport van de wereld. Om dit te bereiken vraagt de Rotterdamse haven van haar werknemers een meer pro-actieve houding waarin zij met elkaar oplossingen zoeken. SAM als digitaal leerplatform brengt dit in de praktijk.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >