ChristenUnie-SGP wil MVO-toets voor nieuwe havenbedrijven

ChristenUnie-SGP burgerraadslid Mark de Boer pleit voor een MVO-criteria voor nieuwe bedrijven die zich willen vestigen in het Rotterdamse havengebied. Hiermee wil de partij voorkomen dat bedrijven die zich aan wet- en regelgeving houden maar zich bezighouden met immorele bedrijfsactiviteiten, zich kunnen vestigen in de Rotterdamse haven.

Dit is naar aanleiding van vorige week toen bekend werd dat bedrijven in de Rotterdamse haven een centrale rol spelen bij de productie van zeer schadelijke brandstoffen voor de West-Afrikaanse markt. Deze brandstoffen zorgen in deze landen voor ernstige luchtvervuiling en daarmee gezondheidsrisico’s voor de lokale bevolking. De ChristenUnie-SGP heeft zeer grote moeite met deze bedrijfsactiviteiten en deed daarom een moreel appèl op het stadsbestuur en het Rotterdamse havenbedrijf om deze praktijk aan banden te leggen.

 

Wethouder Adriaan Visser heeft in reactie op dit pleidooi de toezegging gedaan dat hij in gesprek gaat met het Havenbedrijf Rotterdam over de mogelijkheden van een MVO-toets voor nieuwe havenbedrijven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >