Boskalis onthult sculptuur op eiland Punta Pacifica

De sculptuur 'Ocean Reef I' van Ruud Kuijer onthuld door Boskalis

Boskalis heeft de sculptuur ‘Ocean Reef I’ onthuld op Punta Pacifica. Punta Pacifica is het kunstmatige eiland dat Boskalis heeft aangelegd voor de kust van Panama City. De sculptuur is gemaakt door kunstenaar Ruud Kuijer. Boskalis-topman Peter Berdowski presenteerde het beeld op 23 september aan José Isabel Blandón, burgemeester van Panama, in het bijzijn van Alfredo Aleman, CEO van Ocean Reef Marina.

Ruud Kuijer gebruikt vormen en objecten en verbindt deze op een speelse manier waarbij hij de wetten van de zwaartekracht trotseert en schijnbaar instabiele composities creëert. Ruud is gaandeweg steeds vaker beton als bouwmateriaal gaan gebruiken, toepasselijk want beton is een combinatie van de twee componenten die de kern vormen van het werk van Boskalis: water en zand. De sculptuur bevat elementen die verwijzen naar het leven in zee rondom de eilanden. Het beeld, 13,75 meter hoog en met een gewicht van 35 ton, zal begin volgend jaar worden vergezeld van een kleinere sculptuur op het tweede eiland.

De ceremonie werd bijgewoond door verschillende vertegenwoordigers van Boskalis en de opdrachtgever, evenals door José Isabel Blandón (burgemeester van Panama), Ivan Zarak (viceminister van Economie en Financiën), Manuel Grimaldo (viceminister van Handel en Industrie), Jorge Barakat (Maritieme Autoriteit van Panama) en Dirk Janssen (Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Panama).

Het eerste Punta Pacifica-eiland werd door Boskalis in de periode 2011-2013 aangelegd. De aanleg van het tweede eiland startte in april dit jaar. Toen is door Mark Rutte de eerste steen gelegd. Tijdens een ceremonie eerder deze week is de grond van het tweede eiland door een rabbijn, een priester en een dominee gezegend.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >