Nederlandse Vereniging van Binnenhavens congres in Amsterdam

Port of Amsterdam Foto: Max Dijksterhuis

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) wordt dit jaar in de Amsterdamse haven gehouden. ‘Verbinden & Vernieuwen’ is het thema van het congres. De bezoekers krijgen op 7 oktober de mogelijkheid veel facetten van de haven te bezoeken. De NVB bestaat dit jaar 20 jaar.

Het congres is in het Pakhuis De Zwijger, een voormalig koelpakhuis aan de Piet Heinkade in het Oostelijk Havengebied te Amsterdam. De gasten krijgen daar inzicht in de Amsterdamse havenregio. De organisatoren, Havenbedrijf Amsterdam, het Bestuursplatform Noordzeekanaalgebied en de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, zullen tijdens het congres vernieuwingen in de haven belichten. Hoe ziet de toekomst van binnenvaart en logistiek er uit en hoe kunnen havens bijdragen aan de juiste verbindingen en vernieuwingen? Wat zijn de vernieuwingen in de Amsterdamse havenregio? Wat is de betekenis van de nieuwe zeesluis in IJmuiden voor het achterland?

Onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman zullen op een interactieve manier de meest actuele ontwikkelingen de revue passeren. Er zijn meerdere bedrijfsbezoeken mogelijk en er kan een rondvaart door het Amsterdamse havengebied worden gemaakt. De bijeenkomst wordt afgesloten met een vanwege het 20-jarig bestaan.

Nieuwe voorzitter voor 20-jarige NVB
Na acht jaar voorzitterschap zal Marijke van Haaren het stokje overdragen. De net gekozen nieuwe voorzitter van de NVB zal tijdens het lustrumcongres bekend gemaakt worden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >