Nederlandse Vereniging van Binnenhavens congres in Amsterdam

Port of Amsterdam Foto: Max Dijksterhuis

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) wordt dit jaar in de Amsterdamse haven gehouden. ‘Verbinden & Vernieuwen’ is het thema van het congres. De bezoekers krijgen op 7 oktober de mogelijkheid veel facetten van de haven te bezoeken. De NVB bestaat dit jaar 20 jaar.

Het congres is in het Pakhuis De Zwijger, een voormalig koelpakhuis aan de Piet Heinkade in het Oostelijk Havengebied te Amsterdam. De gasten krijgen daar inzicht in de Amsterdamse havenregio. De organisatoren, Havenbedrijf Amsterdam, het Bestuursplatform Noordzeekanaalgebied en de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, zullen tijdens het congres vernieuwingen in de haven belichten. Hoe ziet de toekomst van binnenvaart en logistiek er uit en hoe kunnen havens bijdragen aan de juiste verbindingen en vernieuwingen? Wat zijn de vernieuwingen in de Amsterdamse havenregio? Wat is de betekenis van de nieuwe zeesluis in IJmuiden voor het achterland?

Onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman zullen op een interactieve manier de meest actuele ontwikkelingen de revue passeren. Er zijn meerdere bedrijfsbezoeken mogelijk en er kan een rondvaart door het Amsterdamse havengebied worden gemaakt. De bijeenkomst wordt afgesloten met een vanwege het 20-jarig bestaan.

Nieuwe voorzitter voor 20-jarige NVB
Na acht jaar voorzitterschap zal Marijke van Haaren het stokje overdragen. De net gekozen nieuwe voorzitter van de NVB zal tijdens het lustrumcongres bekend gemaakt worden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >