Boskalis stelt gesprek uit met FNV

Boskalis heeft een gepland gesprek met FNV afgezegd meldt NU.nl. Een woordvoerder van Boskalis heeft dit bevestigd. ”FNV wil praten over nut en noodzaak van de reorganisatie, maar daar gaat de ondernemingsraad over. Pas als die advies heeft uitgebracht, wordt het sociaal plan verder uitgewerkt. Dan komen de bonden in beeld, zei hij. Het bedrijf kondigde in juli aan dat het wereldwijd honderden banen wil schrappen. De vloot wordt uitgedund omdat er door de zwakke oliemarkt minder werk is. In totaal gaan 650 banen verloren, waarvan 150 in Nederland.

”Er werken 2400 mensen op de vloot, daarvan wordt een kwart geraakt. Het is een illusie om te denken dat je die allemaal intern kunt herplaatsen” aldus de zegsman. Boskalis wil zoveel mogelijk mensen herplaatsen maar de mogelijkheden binnen het bedrijf zijn wel beperkt. Boskalis heeft in totaal zo’n 8000 werknemers.

FNV spreekt van een kille sanering die ernstig moet worden bijgesteld. Gedwongen ontslagen moeten worden voorkomen, vindt de vakbond, ook omdat Boskalis ondanks de moeilijke marktomstandigheden nog gewoon winstgevend is. ”Boskalis blokkeert hiermee ons overleg om tot een verantwoord reorganisatieplan te komen”, aldus Charley Ramdas van FNV.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op September 14, 2016 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >