Spoedprocedure AIDAPrima voor LNG tanken in Rotterdam

AIDAPrima in Rotterdam. Foto: Ruud Aantjes

Via een spoedprocedure krijgt de AIDAPrima toestemming om op LNG te draaien als ze aan de Holland Amerikakade ligt in Rotterdam meldt het AD. Dan kan vanuit een tankwagen het LNG in het schip gepompt worden. Nu lopen de aggregaten die het schip van stroom voorzien nog op gasolie. Er is veel kritiek op de uitstoot van cruiseschepen in het centrum van Rotterdam sinds het stadsbestuur met de invoering van de milieuzone vervuilende auto’s in de binnenstad in de ban heeft gedaan. De vervuilende schepen produceren veel roet, fijnstof en zwavel.

Rotterdam is de laatste vaste haven die nog goedkeuring moet geven, in alle andere vaste havens die het schip aandoet is al toestemming gegeven. Op termijn moet er een bevoorradingsschip komen die het schip voorziet van LNG.

Op 15 september is er een informatiebijeenkomst voor bewoners. De gemeente verwacht vooral vragen over veiligheid te krijgen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >