Brand in Gentse haven bij recyclagebedrijf Galloo

Brand bij Galloo in Gentse haven. Foto: Port of Ghent

In de Gentse haven woedt een brand in het recyclagebedrijf Galloo Group, die gepaard gaat met rookontwikkeling. Er zijn geen gewonden. De brand brak uit bij Galloo in de Scheepzatestraat in Gent. Het gaat om een afvalberg met metalen die door broei (zelfontbranding) vuur vatte. De brandweer is ter plaatse en de lokale politie geeft bijstand. Er is een veiligheidszone ingesteld.

Omdat de wind richting zuid/zuidoost gaat wordt aan de inwoners van Evergem en Wondelgem gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. Evacuatie is niet noodzakelijk. Er zijn diverse metingen gedaan. De rookpluim is irriterend, maar niet gevaarlijk voor de volksgezondheid.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >