Amsterdamse haven wil betere service voor de binnenvaart

Port of Amsterdam. Foto: Wikipedia

De binnenvaart is een belangrijke sector voor de Amsterdamse havenregio. Om deze klantengroep zo goed mogelijk te faciliteren en bedienen, werkt Havenbedrijf Amsterdam aan de voorzieningen en service voor de binnenvaartindustrie. Het Havenbedrijf is het programma ‘Binnenvaart | Klant Centraal’ gestart, de kick off was op 31 augustus samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer en Algemene Schippers Vereniging. De deelprojecten die tijdens de kick-off zijn afgetrapt zijn: walstroom, huisvuilafgifte, drinkwaterfaciliteiten en autoafzetfaciliteiten. Het is het doel om voor het eind van 2016 al resultaten te kunnen laten zien.  

Ruim 56% van al het goederenvervoer van en naar de regio gaat per binnenvaart. En dit percentage is en blijft groeiende. Havenbedrijf Amsterdam staat voor het verhogen van het gebruiksgemak en de dienstverlening rond de binnenvaart. Met ‘Binnenvaart | Klant Centraal’ wil het bedrijf continu aan service verbeterende activiteiten werken, met zowel kleinschalige als grootschalige veranderingen, waarbij de klanttevredenheid de hoogste prioriteit heeft.

De 3 aandachtsgebieden in het programma zijn:

  • verbeterde voorzieningen tegen een juiste prijs
  • investeren in contact en communicatie
  • stroomlijnen van de opgave van het binnenhavengeld.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >