DEME sleept opdracht binnen voor uitbreiding in Sierra Leone

Een consortium van de Belgische groep DEME, de Franse bouwgroep Eiffage en dochteronderneming van Eiffage RMT Clemessy hebben een contract ter waarde van 47 miljoen euro toegewezen gekregen voor de uitbreiding van de Freetown Terminal in Sierra Leone.

DEME gaat de grondverbetering uitvoeren, het opspuiten en verdichten van de nieuwe terminal en ook het uitdiepen van de huidige en toekomstige ligplaatsen voor containerschepen. Tijdens de verschillende bouwfasen van dit EPC-contract worden gespecialiseerde baggerschepen ingezet.

De Freetown Terminal krijgt een 270 meter lange kade voor schepen met een diepgang van 13 meter. De Bolloré-groep gaat de totale capaciteit van de containerterminal uitbreiden tot 750.000 TEU’s. De werkzaamheden zijn onlangs begonnen en zijn in augustus 2018 klaar.

Steven Poppe, Area Director Afrika DEME: “DEME werkt al meer dan 50 jaar in Afrika en handhaaft een sterke aanwezigheid op het vlak van baggeren en landwinning over het hele continent. We zijn bijzonder verheugd dat we ons eerste project in Sierra Leone hebben binnengehaald en slaan met genoegen de handen in elkaar met Eiffage en RMT Clemessy voor de verdere ontwikkeling van de Freetown Terminal.”