IHC onthult nieuw ontwerp voor offshore schepen

IHC onthult nieuw ontwerp voor offshore schepen

Royal IHC heeft tijdens de ONS beurs in Stavanger een nieuwe ontwerpfilosofie voor haar offshore schepen onthult. Het nieuwe design is tot stand gekomen is samenwerking met jachtontwerper Mulder en het interieur architect HofmanDujardin. De achterliggende filosofie is een tweede thuis te creëren in een efficiënte en high-tech omgeving. Bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwe lijn is het uitgangspunt altijd de beoogde missie en de mensen aan boord, zodat zij hun werk zo veilig en efficiënt mogelijk kunnen doen.

Om de veiligheid aan boord te vergroten zijn transparantie en duidelijke markering uitgangspunten geweest in de lay-out van de nieuwe offshore schepen. Verschillende functionele ruimtes zijn gescheiden en aangegeven met eigen kleuren en symbolen. Het centrale transparante trappenhuis verbindt de verschillende ruimtes.

Het ontwerp van de scheepsvorm is gebaseerd op IHC’s serie offshore schepen. De prestatie van de vorm is verder geoptimaliseerd met behulp van CFD tools en modelproeven. Het resultaat is een ontwerp dat past bij diverse operationele profielen met lage weerstand als varend schip, uitstekende zeegangskarakteristieken en voldoende vermogen om op positie te blijven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op August 31, 2016 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >