Helikopters zijn klaar voor Gemini Offshore Windpark

Helikopters zijn klaar voor Gemini. Foto: Heli Service International GmbH

Heli Service International GmbH heeft haar eerste Leonardo AW169 helikopters binnen die gebruikt gaan worden om personeel van Siemens naar Gemini Offshore Windpark in de Noordzee  te brengen. Deze helikopters zijn speciaal ontworpen voor offshore toepassingen. Ze zijn de eerste in hun soort met 2 motoren van 4,8 tons klasse. Er kunnen maximaal 10 personen mee vervoert worden. Gemini heeft 150 windturbines van 4MW met een diameter van 130 meter.  

Managing Directors Oliver Freiland, Eberhard Herr, en Nils Herrmann: “Na een uitgebreid onderzoek van alle relevante helikopter-types die er zijn, zijn we er volledig van overtuigd dat wij de perfecte match gevonden hebben voor onze offshore klanten die vragen om kwalitatief hoogwaardige en veilige operaties en zo efficiënt mogelijk.”

De helikopters gaan ook ingezet worden op het service operations vessel (SOV) ‘Windea La Cour’ van Siemens. Windea La Cour is 88 meter lang heeft een helidek en beschikt ook over een walk-to-work systeem.

Het windpark heeft ook een offshore transformerstation met een helideck waar ook getankt kan worden.

Op 23 augustus heeft het installatieschip ‘Aeolus’ van Van Oord de laatste windturbine geplaatst in het Gemini Windpark. Het windpark ligt zo’n 85 kilometer uit de kust van Groningen en is gebouwd op 2 locaties, Buitengaats en Zee-Energie. Het windpark zal medio 2017 volledig operationeel zijn.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >