Eerste Dronehaven van Nederland in Rotterdam

Eerste Dronehaven van Nederland in Oostelijke Dokhaven in Rotterdam

De Dokhaven van RDM Rotterdam opent de eerste Dronehaven van Nederland, een experimenteerlocatie voor varende drones. Op zaterdag 3 september tijdens de Wereldhavendagen wordt de Dronehaven geopend. De Dronehaven is afgesloten voor de reguliere scheepvaart en biedt plek aan bedrijven, onderwijs en organisaties om onderzoek te doen en tests uit te voeren met Aquatic Drones en autonoom varen.

De locatie van de Dronehaven is naast het Aqua Dock, in de oostelijke Dokhaven. Er zijn borden geplaatst voor de scheepvaart die aangeven dat het verboden is daar in te varen.

Voor de opening draagt de waarnemend Rijkshavenmeester van Rotterdam symbolisch de 3D geprinte sleutel van RDM over aan de Community of Practice (CoP) Maritime & Offshore Innovation van RDM Centre of Expertise (RDM CoE). Tijdens de opening varen o.a. de drones van RDM CoE, Rijkswaterstaat, Genuin Engineering en AquaSmartXL in een speciale route mee.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >