Visser vindt waarschijnlijk grootste parel ter wereld

Grootste parel ter wereld. Filipijnse functionaris zette deze foto van de parel op Facebook

Een visser in de Filipijnen heeft waarschijnlijk de grootste parel ter wereld gevonden. De parel 61 centimeter lang, 30 centimeter breed en weegt 34 kilo.  Tien jaar geleden ontdekte de visser de parel bij de Palawan eilanden toen zijn anker vast kwam te zitten in een doopvontschelp, een grote oester. Naar schatting is de parel 100 miljoen dollar waard. De visser bewaarde de parel onder zijn bed de afgelopen 10 jaar voor geluk. Recent brandde zijn huis af en heeft hij de parel naar Filipijnse autoriteiten gebracht. 

De tot nu toe grootste parel ter wereld ‘Pearl of Allah’ werd ook bij Palawan gevonden in 1939 en is in handen van een Amerikaanse familie in New York. Deze parel is heeft een diameter van 24 cm en weegt 6,4 kg.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op August 25, 2016 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >