Huisman gaat voor 300 miljoen aan nieuwe kranen bouwen

Huisman, specialist in hijs-, boor- en offshore equipment heeft nieuwe kraancontracten gesloten met verschillende partijen in de offshore, scheepvaart en windpark installatie markt. De contracten vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van circa 300 miljoen Euro. De kranen zullen bij de Huisman productielocaties in Nederland, Tsjechië en China gebouwd worden. De leveringen staan gepland voor eind 2017, 2018 en 2019.

Kraanorders:

  • 2 x 900mt Heavy Lift Mast Kraan voor BigLift Shipping
  • 1 x 1,600mt Leg Encircling Kraan voor Van Oord
  • 4 x 2,200mt Offshore Mast Kranen voor OOS International
  • 1 x 3,000mt Offshore Mast Kraan voor Boskalis
  • 1 x 5,000mt Tub Mounted Kraan voor Allseas

900mt kranen voor BigLift’s Happy-S type schip ‘Happy Sun’
De twee 900mt Heavy Lift Mast Kranen voor BigLift Shipping zijn bestemd voor BigLift’s derde Happy-S type schip ‘Happy Sun’. Het nieuw gebouwde schip wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.

Grotere kraan aan boord van offshore-installatie jack-up ‘Aeolus’
De 1,600mt Leg Encircling Kraan voor Van Oord zal de bestaande 900mt kraan vervangen aan boord van hun offshore-installatie jack-up ‘Aeolus’. De nieuwe kraan stelt Van Oord in staat om grotere en zwaardere fundaties en turbines voor offshore windparken te installeren. De kraan zal in het eerste kwartaal van 2018 worden geleverd en geïnstalleerd.

200mt Offshore Mast Kranen voor OOS International
Ter uitbreiding van hun huidige vloot, bouwt OOS International twee nieuwe semi submersible accommodatie kraanschepen. Voor elk van deze nieuwe schepen zal Huisman twee 200mt Offshore Mast Kranen met ‘deep water auxiliary hoist’ systeem en twee ‘telescopic access bridges’ leveren. De twee semi’s worden gebouwd voor de olie & gas, renewable energy en decommissionings markt. De levering staat gepland voor 2019.

3,000mt Offshore Mast Kraan voor Boskalis 
De 3,000mt Offshore Mast Kraan voor Boskalis zal worden geïnstalleerd aan boord van één van haar bestaande F-klasse zwaar transportschepen, welke zal worden omgebouwd naar een offshore transport en installatie kraanschip. De levering van de kraan staat gepland voor eind 2017.

5,000mt Tub Mounted Kraan aan boord van ‘Pioneering Spirit’
De 5,000mt Tub Mounted Kraan voor Allseas zal aan boord van hun nieuw gebouwde offshore schip ‘Pioneering Spirit’ geïnstalleerd worden. Het ontwerp van de kraan is gebaseerd op het gebruik van een 20m diameter zwenklager welke geheel door Huisman ontworpen en gebouwd zal worden. De kraan zal in de tweede helft van 2018 geleverd worden.