Bondscoach trots op twee keer goud Nederlandse zeilploeg

Twee keer goud in Rio de Janeiro. Foto: Soenar Chamid Sportfotografie

In Rio de Janeiro pakte de zeilploeg twee gouden medailles. Windsurfer Dorian van Rijsselberge is de beste surfer en Laser Radial-zeilster Bouwmeester de beste zeilster van de wereld in hun klasse. De prestaties van de andere Nederlanders waren wisselend. Hieronder een overzicht en een korte terugblik met Ian Ainslie, hoofdcoach van de Olympische zeilploeg, voor wie de twee gouden medailles een droom zijn. Verder een uniek dubbelinterview tussen Marit en Dorian. 

Goud Van Rijsselberge
Dorian van Rijsselberge pakte in Rio voor de tweede keer het goud. Ainslie: “Nice guys can win as well’, dat hebben Dorian en zijn coach Aaron wel bewezen. Ze hebben fantastisch gepresteerd. Dorians slechtste scores waren nog steeds ontzettend goed. Wanneer hij de kans zag om te winnen, dan greep hij die kans en won. Geweldig.”

Goud Bouwmeester
Marit Bouwmeester pakte, na het zilver in Londen, nu in Rio het felbegeerde goud. Ainslie: “De doelstelling van Marit en Jaap was om niets aan het toeval over te laten. Een week voor de Spelen waren ze het er over eens dat ze er alles aan hadden gedaan en er klaar voor waren. Dat bleek ook zo te zijn. Marit is een fantastische atleet. Haar werklust en motivatie zijn uitzonderlijk.”

Vierde plaats voor Zegers & Van Veen
Afrodite Zegers en Anneloes van Veen eindigden in de 470-klasse ook net naast het podium. De tweede plaats in de afsluitende medalrace bracht het duo van de zesde naar de vierde plaats. Ainslie: “Afrodite en Anneloes hebben een vierde plaats gewonnen in de medalrace en zeker niet het brons verloren. Het duo heeft een goede campagne gedraaid. Het is een jong team dat ontzettend hard heeft gewerkt. De afgelopen jaren hebben ze een hoop veerkracht getoond.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >