Groen licht voor bouw Nieuwe Sluis Terneuzen

Sluis Terneuzen. Foto: Rijkswaterstaat

De bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen gaat volgend jaar van start. Alle bezwaren tegen het Tracébesluit Nieuwe Sluit Terneuzen zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. De projectorganisatie gaat zich nu geheel richten op de realisatie van de Nieuwe Sluis.

Tracébesluit
Het Vlaams-Nederlandse project Nieuwe Sluis Terneuzen heeft de procedure volgens de tracéwet doorlopen. Op 29 februari 2016 heeft de Nederlandse minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) het definitieve Tracébesluit getekend. Samen met de Nota van Antwoord op de ingediende zienswijzen op het ontwerptracébesluit heeft het Tracébesluit tot en met 25 april 2016 ter inzage gelegen. Hierop is door 7 partijen beroep aangetekend bij de Raad van State. Vervolgens heeft op 12 juli j.l. de inhoudelijke behandeling van de ingediende beroepsschriften bij de Raad van State plaatsgevonden.

Raad van State
Afgelopen woensdag heeft de Raad van State uitspraak gedaan. De stremmingen door het spuien zijn beperkt en er wordt gestreefd naar een betere verdeling tussen het schutten en waterbeheer. In het Tracébesluit worden voldoende ligplaatsen voorzien, passend bij de gecombineerde functie voor zee- en binnenvaart. Het nieuwe onderhoudsterrein voor Rijkswaterstaat op de Schependijk is noodzakelijk. En voor de inrichting van de Schependijk is de juiste belangenafweging gemaakt. Met deze uitspraak zijn alle beroepen ongegrond verklaard.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >