Wereldhavendagen ook voor jongere bezoekers interessant

Foto: Port of RotterdamFoto: Port of Rotterdam

Over ruim twee weken beginnen de Wereldhavendagen in Rotterdam. Met als thema ‘The Smartest Port’ ligt het accent op slimme en innovatieve toepassingen in de maritieme sector, maar wil de organisatie zich ook richten op de jongere bezoekers. Dit doen zij door het organiseren van extra activiteiten.

Expeditie Wereldhaven
Zo vindt op vrijdagen onder de naam ‘Expeditie Wereldhaven’ een speciaal programma in klasverband plaatst. Het doel van dit programma is om zoveel mogelijk jongeren op een toegankelijke manier in aanraking te laten komen met de haven in al haar facetten. Een groot deel van het jongerenprogramma vindt plaats op het evenemententerrein. Daarnaast wordt aan scholieren/studenten de mogelijkheid geboden een kijkje te nemen bij havenbedrijven. ‘Expeditie Wereldhaven’ is bestemd voor alle schoolniveaus, van basisschool tot universitair onderwijs.

Virtual reality
In de Havenbedrijf-stand op de Wilhelminapier kunnen jongeren op de Wereldhavendagen zelf met eigen ogen zien dat de haven steeds digitaler wordt, maar ook kennis maken met slimme oplossingen voor energievraagstukken. In de stand kunnen jongeren een virtual reality bril opzetten en op de Tweede Maasvlakte rondvliegen over de duurzaamste en efficiëntste containerterminals ter wereld. Met behulp van de Waste Shark, een varende drone zo groot als een auto, kun je zien hoe havenbekkens worden ontdaan van drijvend zwerfvuil.

Maritime by Holland Jongerenplein
Geheel in het thema ‘The Smartest Port’ opent de maritieme sector tijdens de Wereldhavendagen op het ‘Maritime by Holland Jongerenplein’ (Wilhelminakade) haar deuren voor jongeren. Deze kunnen hier op interactieve wijze kennis maken met deze bruisende sector. Het plein is speciaal voor jongeren ouder dan dertien jaar, die tijdens een interactieve erVAAR-tocht een aantal denk- en doe-opdrachten kunnen vervullen. Denk hierbij aan het bouwen van een zonneboot, een touwtrekwedstrijd met een ‘sleepboot’ of het traditioneel navigeren met behulp van een zeekaart.

De toekomst van techniek bij RDM Rotterdam
Ook kunnen bezoekers op zaterdag 3 september een bezoek brengen aan RDM Rotterdam. Met een speciale pendeldienst kunnen bezoekers vanaf het evenemententerrein hier naar toe varen. Met een innovatief programma van ruim 40 onderdelen krijgt de bezoeker daar de gelegenheid om veel activiteiten zelf uit te proberen: drones besturen met je gedachten, drijven op je eigen gebouwde eiland, workshop Little Bits en de nieuwste onderwaterrobot besturen.

De Wereldhavendagen vinden plaats op 2, 3 en 4 september.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >