Maeslantkering functioneringssluiting zaterdag 17 september

Maeslantkering. Foto: Rijkswatertstaat

Hoogwaterdreiging of niet, een keer per jaar sluiten de Maeslantkering en Hartelkering hun deuren. Dit heet de functioneringssluiting die dit jaar op zaterdag 17 september plaatsvindt. Rijkswaterstaat voert de jaarlijkse functioneringssluiting uit als voorbereiding op het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. Het nabijgelegen Keringhuis, Publiekscentrum Water is deze hele dag geopend met allerlei activiteiten.

Eventuele technische of organisatorische problemen kunnen zo aan het licht komen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. De Europoortkering, gevormd door de Maeslantkering en de Hartelkering, beschermt met de achterliggende dijken bijna 2 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

De sluiting start op zaterdag 17 september naar verwachting rond 15.00 uur en is goed te zien vanaf de uitzichtheuvel naast het Keringhuis. De datum en het tijdstip zijn onder voorbehoud, omdat deze onder invloed van natuurlijke omstandigheden kunnen wijzigen.

Activiteiten rondom de functioneringssluiting
Vanaf 11.00 uur is het Keringhuis open voor publiek. In de expositie ontdekt u alles over de Maeslantkering en actuele ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer in Zuid-Holland. Vanaf 11.20 uur is er een gevarieerd programma, zoals rondleidingen langs de Maeslantkering, demonstraties bij de LEGO-watertafel en activiteiten als Waterganzenbord, naspelen van overstromingen. Op de waterspeelplaats kan men met zandzakken en pompen zelf aan de slag om het land droog te houden.

Gratis pendelbus van en naar het Keringhuis
Het Keringhuis is op zaterdag 17 september uitsluitend te voet, per fiets of met pendelbus te bereiken. Er rijden doorlopend gratis pendelbussen tussen de nabijgelegen gratis parkeerplaatsen, NS station Hoek van Holland Haven en het Keringhuis. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Uitsluitend bijzonder vervoer en mindervaliden wordt met de auto doorgang verleend tot aan het Keringhuis.

Praktische informatie
·           Het Keringhuis is op zaterdag 17 september van 11.00 uur tot 19.00 uur geopend.
·           Rondleidingen en activiteiten van 11.00 uur tot 14.00 uur.
·           Toegang en activiteiten gratis m.u.v. rondleidingen (€ 5,00 vanaf 18 jr. / € 2,50 tot 18 jr.)
·           Aanvang sluiting Maeslantkering om 15.00 uur (onder voorbehoud).
·           Gratis pendelbussen rijden van parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Keringhuis en van NS station Hoek van Holland Haven, van 11.00 uur tot ca. 20.00 uur.
·           Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >