Maeslantkering functioneringssluiting zaterdag 17 september

Maeslantkering. Foto: Rijkswatertstaat

Hoogwaterdreiging of niet, een keer per jaar sluiten de Maeslantkering en Hartelkering hun deuren. Dit heet de functioneringssluiting die dit jaar op zaterdag 17 september plaatsvindt. Rijkswaterstaat voert de jaarlijkse functioneringssluiting uit als voorbereiding op het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. Het nabijgelegen Keringhuis, Publiekscentrum Water is deze hele dag geopend met allerlei activiteiten.

Eventuele technische of organisatorische problemen kunnen zo aan het licht komen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. De Europoortkering, gevormd door de Maeslantkering en de Hartelkering, beschermt met de achterliggende dijken bijna 2 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

De sluiting start op zaterdag 17 september naar verwachting rond 15.00 uur en is goed te zien vanaf de uitzichtheuvel naast het Keringhuis. De datum en het tijdstip zijn onder voorbehoud, omdat deze onder invloed van natuurlijke omstandigheden kunnen wijzigen.

Activiteiten rondom de functioneringssluiting
Vanaf 11.00 uur is het Keringhuis open voor publiek. In de expositie ontdekt u alles over de Maeslantkering en actuele ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer in Zuid-Holland. Vanaf 11.20 uur is er een gevarieerd programma, zoals rondleidingen langs de Maeslantkering, demonstraties bij de LEGO-watertafel en activiteiten als Waterganzenbord, naspelen van overstromingen. Op de waterspeelplaats kan men met zandzakken en pompen zelf aan de slag om het land droog te houden.

Gratis pendelbus van en naar het Keringhuis
Het Keringhuis is op zaterdag 17 september uitsluitend te voet, per fiets of met pendelbus te bereiken. Er rijden doorlopend gratis pendelbussen tussen de nabijgelegen gratis parkeerplaatsen, NS station Hoek van Holland Haven en het Keringhuis. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Uitsluitend bijzonder vervoer en mindervaliden wordt met de auto doorgang verleend tot aan het Keringhuis.

Praktische informatie
·           Het Keringhuis is op zaterdag 17 september van 11.00 uur tot 19.00 uur geopend.
·           Rondleidingen en activiteiten van 11.00 uur tot 14.00 uur.
·           Toegang en activiteiten gratis m.u.v. rondleidingen (€ 5,00 vanaf 18 jr. / € 2,50 tot 18 jr.)
·           Aanvang sluiting Maeslantkering om 15.00 uur (onder voorbehoud).
·           Gratis pendelbussen rijden van parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Keringhuis en van NS station Hoek van Holland Haven, van 11.00 uur tot ca. 20.00 uur.
·           Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →