Ternsund bunkert als eerste zeeschip LNG in Rotterdam

Ternsund, als eerste zeeschip LNG bunkeren in Rotterdam. Foto: Terntank

Volgende week bunkert de Ternsund als eerste zeeschip in Rotterdam LNG (vloeibaar aardgas). Daardoor krijgt deze gloednieuwe producttanker van de Zweedse rederij Terntank ook als eerste de Rotterdamse LNG bunkerincentive: tien procent korting op het zeehavengeld.

De Ternsund die bezig is aan zijn maidentrip, arriveert het komende weekend bij Vopak Botlek in Rotterdam om nafta (een mengsel van koolwaterstoffen dat ontstaat bij het destilleren van ruwe olie) over te slaan. Daarna verhaalt het naar de Willem Alexanderterminal. Daar zal de bunkering plaatsvinden op de voormalige Hometerminal van de ECT. Dat duurt ongeveer drie dagen; onder andere omdat de Ternsund nu nog op gasolie vaart. Om de koude LNG te kunnen ontvangen moeten eerst de tanks worden gekoeld.

In 2017 kan er makkelijker LNG worden gebunkerd in Rotterdam. Eind van dit jaar zal de LNG Breakbulkhaven aan de Yukonhaven worden geopend en in 2017 wordt de dienstverlening uitgebreid met een bunkerschip voor de levering van LNG. Het Havenbedrijf wil van Rotterdam een belangrijke LNG hub maken en zet zich in voor de transitie van stookolie naar LNG als brandstof voor de zeevaart.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >