Doeksen gaat met 2 LNG Ferries varen naar de Wadden in 2018

Nieuwe ferrie op LNG voor Rederij Doeksen

Rederij Doeksen in Harlingen heeft 2 nieuwe ferries besteld. Naval architectbureau BMT Nigel Gee (BMT) in het Verenigd Koninkrijk heeft samen met Strategic Marine de opdracht voor het ontwerp binnen gehaald en is verantwoordelijk voor de uitvoer van het gehele project. Triyard Holdings subsidiary in Vietnam gaat de schepen bouwen en zullen in april 2018 opgeleverd worden. De schepen gaan varen tussen Harlingen en de waddeneilanden Terschelling en Vlieland. 

Het gaat om 2 catamaran RoPax ferries van 70 meter lang met een aluminium casco. Het exterieur en interieur zal uitgevoerd worden door Vripack. Beide schepen zullen volledig varen op LNG waardoor er een reductie van 30% CO2 en 100% reductie in NOX / SOX is in vergelijking met diesel aangedreven schepen.

Ed Dudson, technisch directeur van BMT Nigel Gee: “Wij zijn heel blij dat we samen met Strategic Marine deze internationale tender hebben binnengehaald. Het is voor ons een ongelofelijk mooi project om schepen te ontwerpen met zo’n lage uitstoot. Om het gewicht van de schepen te minimaliseren worden de schepen van aluminium gebouwd waardoor de uitstoot nog verder verlaagd wordt. Dit worden de eerste passagiersschepen met nieuwe MTU 4000-serie gasmotoren. De boegschroeven worden aangedreven met opgeslagen stroom via walstroom. De diepgang is maar 2,5 meter waardoor het makkelijk manoevreren is op de ondiepe Waddenzee.”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >