Doeksen gaat met 2 LNG Ferries varen naar de Wadden in 2018

Nieuwe ferrie op LNG voor Rederij Doeksen

Rederij Doeksen in Harlingen heeft 2 nieuwe ferries besteld. Naval architectbureau BMT Nigel Gee (BMT) in het Verenigd Koninkrijk heeft samen met Strategic Marine de opdracht voor het ontwerp binnen gehaald en is verantwoordelijk voor de uitvoer van het gehele project. Triyard Holdings subsidiary in Vietnam gaat de schepen bouwen en zullen in april 2018 opgeleverd worden. De schepen gaan varen tussen Harlingen en de waddeneilanden Terschelling en Vlieland. 

Het gaat om 2 catamaran RoPax ferries van 70 meter lang met een aluminium casco. Het exterieur en interieur zal uitgevoerd worden door Vripack. Beide schepen zullen volledig varen op LNG waardoor er een reductie van 30% CO2 en 100% reductie in NOX / SOX is in vergelijking met diesel aangedreven schepen.

Ed Dudson, technisch directeur van BMT Nigel Gee: “Wij zijn heel blij dat we samen met Strategic Marine deze internationale tender hebben binnengehaald. Het is voor ons een ongelofelijk mooi project om schepen te ontwerpen met zo’n lage uitstoot. Om het gewicht van de schepen te minimaliseren worden de schepen van aluminium gebouwd waardoor de uitstoot nog verder verlaagd wordt. Dit worden de eerste passagiersschepen met nieuwe MTU 4000-serie gasmotoren. De boegschroeven worden aangedreven met opgeslagen stroom via walstroom. De diepgang is maar 2,5 meter waardoor het makkelijk manoevreren is op de ondiepe Waddenzee.”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >