Reddingsbrigade vreest dat aantal verdrinkingen zal stijgen

Lifeguard van de Reddingsbrigade.

De Reddingsbrigade vreest dat het aantal verdrinkingen bij zwemrecreatie nog verder zal stijgen. Halverwege het seizoen staat het aantal dodelijke slachtoffers tijdens het zwemmen al op 8. Dat is meer dan de afgelopen jaren volgens de Reddingsbrigade.

Vorige week kwam de Reddingsbrigade 417 keer in actie. Afgelopen week werden 6 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. In totaal heeft de Reddingsbrigade tot nu toe 123 mensen uit een levensbedreigende situatie gered.

Zwemvaardigheid neemt af 
Volgens de Reddingsbrigade neemt de zwemvaardigheid sterk af, onder meer door het verdwijnen van het schoolzwemmen. Dit wordt onderbouwd door onderzoek waaruit blijkt dat het aantal behaalde diploma’s in Nederland, met name B en C, sterk afneemt.

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week  417 keer in actie voor de volgende situaties:
12 keer voor zwemmers in de problemen;
13 keer werden opvarenden geholpen (waarvan 5 kitesurfers);
26 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;
329 keer werd er Eerste Hulp verleend;
25 keer stonden de vrijwilligers  van de Reddingsbrigade o.a. klaar voor ondersteuning aan de collega’s van overige hulpdiensten;
12 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.
In totaal was er bij 6 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie

Tips van de Reddingsbrigade om met het mooie weer veilig van een dagje aan het water te genieten.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >