72% minder winst voor Shell door lage olieprijs

Foto: Newscast

Shell maakt een winstval van 72% in het tweede kwartaal van 2016. Een netto winst van 1,18 miljard dollar, vorig jaar was dit nog 3,99 miljard dollar. Volgens het bedrijf komt de lage olieprijs doordat Opec het beleid heeft om olie te blijven oppompen om zo de Amerikaanse schalieolie-productie te stoppen en niet zozeer door de duurzame energie die steeds meer opkomt. 

Een vat olie levert op dit moment $43 per vat op maar Ben van Beurden, bestuursvoorzitter van Shell, zegt overtuigd te zijn dat die prijs in 2020 weer minimaal $60 per vat zal zijn. Op dit moment zit shell in een transitiejaar met grote uitdagingen volgens Van Beurden. Het bedrijf heeft met de miljardenovername van BG Group te maken en er worden grote bezuinigingen doorgevoerd. Shell verkoopt onderdelen, snijdt in de kosten en de investeringen.

Daarmee wordt op pijnlijke wijze duidelijk dat een gezonde toekomst van Shell vooral afhankelijk is van een variabele waarover het geen enkele controle heeft: de olieprijs, zo meldt het fd.

Wereld stapt over naar duurzame energie
Duurzame energie wordt steeds groter en Shell gelooft ook dat dit zal toenemen maar er blijft voorlopig een grote vraag naar olie en gas.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >