Vissers gaan actie voeren tijdens Wereldhavendagen

Foto: Corey Arnold

De Kottervissers uit Urk zijn boos en gaan actie voeren tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Met de actiegroep ‘Eendracht maakt kracht’ gaan de vissers met zo’n 45 kotters over de Nieuwe Waterweg naar de Kop van Zuid in Rotterdam varen. “Daar gaan we flyers en gebakken vis uitdelen aan het publiek” verteld Jan De Boer, woordvoerder van het recentelijk opgerichte actiecomité aan de Volkskrant. “Als het een beetje meezit zal de Rotterdamse chef-kok Herman den Blijker de vis klaarmaken.”

De vissers vinden de verplichtingen die door de Europese Unie opgelegd onredelijk. De bijvangst mag bijvoorbeeld niet meer teruggegooid worden in zee maar telt wel mee in de vangstquota terwijl de bijvangst ‘waardeloos’ is voor de vissers.

De vissers vrezen ook dat steeds meer gebied in de Noordzee beschermd natuurgebied gaat worden of locaties voor windmolenparken.

Han Lindeboom, hoogleraar Mariene Ecologie aan de Universiteit van Wageningen zegt tegen de krant dat hij al een kwart eeuw voor het afsluiten van 25 procent van de Noordzee voor alle visserij pleit. De sleepnetten van de kottervissers hebben een verwoestende werking op de zeebodem en dus voor het ecosysteem. Volgens Lindeboom is er maar weinig beschermd gebied.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >