CLAFIS Victron winnaar Dutch Solar Challenge

Team CLAFIS Victron grote winnaar Dutch Solar Challenge 2016

Grote winnaar van de zesde editie van de Dutch Solar Challenge is het Team CLAFIS Victron Solar Boat Team uit Leeuwarden. CLAFIS was de snelste in onder andere de drie etappewedstrijden, van elk 60 kilometer, afgelopen week. Ze legden 180 kilometer af in 4:10:08. En daarmee versloegen ze hun concurrent TU Delft. Ook de laatste etappe van Grou naar Leeuwarden won CLAFIS.

Tijdens de laatste etappewedstrijd die van Grou naar Leeuwarden voer, kregen de deelnemers het laatste stuk van Sneek naar Leeuwarden te maken met het slechte weer. Veel teams konden daardoor niet op tijd finishen of moesten halverwege opgeven omdat de accu leeg was. Zo ook het team van TU Delft.

Naast de etappewedstrijden telden ook de spintwedstrijden, endurances en time trial mee voor het eindklassement. Het was voor alle vier klassen een nek-aan-nekrace en dus spannend tot de laatste dag wie de winnaar werd. Hieronder een overzicht van de nummers één in het eindklassement, van de laatste etappewedstrijd (Grou-Leeuwarden) en van de sprintwedstrijden. Op onze website www.dutchsolarchallenge.nl is de complete uitslagenlijst te vinden.

Winnaars eindklassement:
A klasse:              Dutch Solar Boat Team uit Leeuwarden
B klasse:              GUT&Purdue, een samengesteld team uit Polen en Amerika
V20 klasse:         New Nexus Solar Racing Team uit Tynaarlo
Top klasse:         CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team uit Leeuwarden

Alle uitslagen 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >