De boeg van Flinterstar succesvol uit zee gelift

Boeg van Flinterstar succesvol gelift. Foto: DEME Group

Op 28 juni is de boeg van Flinterstar met succes uit zee gelift na 10 weken van intensieve voorbereiding. Marc Voorhuis, directeur van Scaldis: “Nadat het bergingscontract was getekend in april zijn we meteen begonnen met de voorbereidingen en de mobilisatie van het materieel zodat we snel konden schakelen. De lading verwijderen uit het ruim was stap 1 en tegelijkertijd werden de paralell hijskettingen bevestigd aan de boeg van het schip.” Op 27 juni waren alle voorbereiden getroffen en kon het liften beginnen. 

Het hijsen van het schip wordt langzaam gedaan zodat het water wat in het schip zit tegelijkertijd weggepompt kan worden. De veiligheid en het milieu van het water is van essentieel belang. Omdat er nog resten olie in het schip aanwezig waren is er speciaal een schip ingezet om de olie die tijdens de werkzaamheden vrij kwam nauwkeurig op te ruimen en in te sluiten. Nadat het water uit het schip was gehaald is de boeg van de Flinterstar op een ponton gehesen voor transport naar Gent waar de boeg zal worden gerecycled.

Het hijsen van de achtersteven van de Flinterstar is gepland in augustus 2016.

Lees ook:
Berging van Flinterstar in België begonnen
Akkoord over bergingscontract Flinterstar
Flinter: Wij gaan zorgen voor de berging

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >