De boeg van Flinterstar succesvol uit zee gelift

Boeg van Flinterstar succesvol gelift. Foto: DEME Group

Op 28 juni is de boeg van Flinterstar met succes uit zee gelift na 10 weken van intensieve voorbereiding. Marc Voorhuis, directeur van Scaldis: “Nadat het bergingscontract was getekend in april zijn we meteen begonnen met de voorbereidingen en de mobilisatie van het materieel zodat we snel konden schakelen. De lading verwijderen uit het ruim was stap 1 en tegelijkertijd werden de paralell hijskettingen bevestigd aan de boeg van het schip.” Op 27 juni waren alle voorbereiden getroffen en kon het liften beginnen. 

Het hijsen van het schip wordt langzaam gedaan zodat het water wat in het schip zit tegelijkertijd weggepompt kan worden. De veiligheid en het milieu van het water is van essentieel belang. Omdat er nog resten olie in het schip aanwezig waren is er speciaal een schip ingezet om de olie die tijdens de werkzaamheden vrij kwam nauwkeurig op te ruimen en in te sluiten. Nadat het water uit het schip was gehaald is de boeg van de Flinterstar op een ponton gehesen voor transport naar Gent waar de boeg zal worden gerecycled.

Het hijsen van de achtersteven van de Flinterstar is gepland in augustus 2016.

Lees ook:
Berging van Flinterstar in België begonnen
Akkoord over bergingscontract Flinterstar
Flinter: Wij gaan zorgen voor de berging

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >