Nol Engelen vereeuwigd op Meerpaal 16 in Rotterdam

Nol Engelen met Waterbakfiets vereeuwigd op Meerpaal 16 in Rotterdam

Nol Engelen, schipper van binnenvaarschip ‘Waterbakfiets’ is vereeuwigd op een koperen plaat op Meerpaal 16 in Rotterdam. De Waterbakfiets was 20 jaar geleden het eerste schip in het vletverkeer voor de containervaart in Rotterdam. Elke container op de Waterbakfiets is een vrachtwagen minder in de haven. Nol Engelen heeft met de Waterbakfiets 250.000 containers vervoerd in de Rotterdamse haven in de afgelopen 20 jaar. Met de onthulling werd de Meerpaal 16 meteen omgedoopt tot ‘de NOL’ 

Schipper Nol Engelen van de Waterbakfiets werd door directeur Emile Hoogsteden van het Havenbedrijf Rotterdam toegesproken en bedankt voor zijn grote inzet in de Rotterdamse haven. Hij eerde Nol met een dankbetuiging aan ‘de mannen’ die het echte werk doen dag in dag uit om de haven groot te maken. ’De onderneming Waterbakfiets is daar een goed voorbeeld van’. Emile overhandigen een speciaal boek over het ontstaan van de Rotterdamse haven.

Diederik Antvelink, oprichter en eigenaar van NedCargo: “De vertragingen in de haven in 2006 en de economische crisis in 2009’. “samen met Nol hebben we die tijden geslecht en een enorme band gekregen. Het is daarom dat Nedcargo als eerbetoon aan Nol Engelen alles in het werk heeft gezet om de Nol en de waterbak fiets te vereeuwigen.

Haringparty 23-06-16

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >