VIDEO: Zr.Ms. Van Amstel redt weer migranten op zee

Zr. Ms. Van Amstel 16 juni Kinderen eerst. Foto: Defensie

Het multipurposefregat Zr.Ms. Van Amstel, dat momenteel opereert in de Frontex operatie Triton, heeft afgelopen woensdagavond wederom 244 migranten van een zinkend schip gehaald. Het bootje in nood was gespot door een Italiaans Maritime Patrol Aircraft op 80 mijl ten zuidwesten van Griekenland. De Van Amstel kreeg hierop van Frontex opdracht om naar de locatie op te stomen, om de opvarenden te redden.

Meisje geboren
Op 16 juni om 19:30 uur maakte de commandant van Zr.Ms. Van Amstel, kapitein-luitenant ter zee Dick van der Neut bekend dat in positie 36°38’11N 014°37’45E,  bij aanwijzing log 1329,8, een meisje is geboren. Haar naam is ‘Gelila’, wat volgens haar Eritrese moeder betekent ‘from the ocean’. Het kindje is fragiel, maar moeder en kind maken het goed. De in totaal 441 migranten zijn vanochtend in Trapani op West-Sicilië afgezet.

Op het moment dat de opdracht binnenkwam, was Zr.Ms. Van Amstel onderweg naar Italië. Daar zou het schip de 197 migranten afzetten die ze een dag eerder op 75 mijl ten zuidwesten van Kreta hadden gered. Het marineschip zette direct met hoge vaart koers naar de opgegeven locatie. Daar aangekomen voerde de Van Amstel eerst een verkenning uit met de speciaal daarvoor meegenomen drone om een goed overzicht van de situatie te krijgen. Daarna werden de 244 opvarenden (181 mannen, 23 vrouwen, waarvan een aantal zwanger, en 40 kinderen) met de RHIB’s overgebracht naar het fregat. Uit gesprekken met de migranten bleek het scheepje 18 dagen geleden te zijn vertrokken en heeft enkele tussenstops gemaakt om mensen op te pikken. Van de groep die al 18 dagen aan boord zat, zijn er vier in de noodziekenboeg opgenomen met uitputtings- en uitdrogingsverschijnselen. Zij hebben medische verzorging gekregen. Het migrantenscheepje is na de reddingsactie gezonken.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >