The Ocean Cleanup financiering rond voor test in Noordzee

Plaatsing van de boei voor het prototype van The Ocean Cleanup in de Noordzee

The Ocean Cleanup, een initiatief van de 21-jarige Boyan Slat, heeft de financiering rond gekregen om de test voor The Ocean Cleanup uit voeren. Het prototype van de zuiveringsinstallatie wordt 22 juni op 23 kilometer uit de kust van Scheveningen geplaatst. De voornaamste sponsors zijn Boskalis met € 1 miljoen en Ministerie van Infrastructuur en Milieu met een half miljoen.  

Boyan Slat zal samen met Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de testfase lanceren in Scheveningen. Het is de eerste keer dat deze proef wordt getest in open wateren.

The Ocean Cleanup is in 2013 opgericht en heeft als doel om zoveel mogelijk plastic afval, ‘plastic soep’ in de oceanen op te ruimen. Door gebruik te maken van de natuurlijke stroming van het zeewater kan het afval opgevangen worden in een installatie van lange drijvende armen. De ambitie van The Ocean Cleanup is om in 2020 een plasticvanger van 100 kilometer lang te plaatsen in de Grote Oceaan tussen Californië en Hawaï. Daarmee zou ongeveer de helft van de ‘plastic soep’ in dat deel van de oceaan kunnen worden aangepakt.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >