Marineschip Zr.Ms. Groningen met NH90 naar Caribisch gebied

Zr.Ms. Groningen. Foto: Defensie

Het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen vertrekt zondag 5 juni naar het Caribisch gebied voor counterdrugsoperaties. Het schip vervangt Zr.Ms. De Zeven Provinciën in het Caribisch gebied als stationsschip en zet zich in voor counterdrugsoperaties en kustwachttaken.

Zr.Ms. Groningen vertrekt om 16.00 uur uit de haven van Den Helder. Zr.Ms. Groningen is het eerste schip dat naar de West gaat met de NH-90 helikopter aan boord en een Boord Vliegploeg van twaalf personen. Ook is een Guard Team van het Korps Mariniers aanwezig die boardingoperaties gaat uitvoeren. Er wordt ook samengewerkt met eenheden van de Antillen en de Verenigde Staten.

Tijdens de oceaan oversteek wordt de bemanning getraind 
Tijdens de oceaan oversteek wordt het schip en haar bemanning onderworpen aan een gericht opwerkprogramma. Hierin worden zij in de eerste periode getraind in het bestrijden van diverse calamiteiten aan boord. Tijdens de tweede periode besteedt de bemanning aandacht aan onder meer boardingoperaties, die uitgevoerd worden in het geval van counterdrugsoperaties, en een orkaannoodhulpoefening (hurricane excercise, HUREX) nabij Sint Maarten.

Jaarlijkse orkaannoodhulpoefening
De orkaannoodhulpoefening is een jaarlijks terugkerende oefening. Tijdens deze oefening hebben de lokale autoriteiten middels de ‘rampenstaven’ de leiding over de hulpacties na de passage van een orkaan. Ze maken daarbij gebruik van militaire bijstand.

Naast maritieme presentie gaat Zr.Ms Groningen counterdrugsoperaties uitvoeren
De komende vier maanden gaat het patrouilleschip, naast de maritieme presentie, counterdrugsoperaties uitvoeren in het Caribisch gebied. De verwachting is dat Zr.Ms. Groningen op 24 juni ceremonieel binnenkomt op Curaçao.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >