Gemeente Lelystad start met voorbereidingen voor Flevokust

In april 2016 is door de gemeenteraad het bestemmingsplan van Flevokust vastgesteld. Daarmee kon de volgende stap in de ontwikkeling van het haven gerelateerde bedrijventerrein gemaakt worden. Het bouwrijp maken van de eerste 7,4 hectare. Ingenieursbureau Tauw is als beste aanbieder uit de bus gekomen.

Het Ingenieursbureau gaat een civieltechnische visie voor het gebied te schrijven en de benodigde onderzoeken te doen. De kosten berekenen voor het bouwrijp maken van het terrein en de voorwaarden voor het aannemingscontract op te stellen. Vervolgens gaat de gemeente de uitvoering van de werkzaamheden rondom het bouwrijp maken van het terrein aanbesteden.

Flevokust is een nieuwe buitendijkse, multimodale overslaghaven met containerterminal met een ‘nat’ binnendijks industrieterrein. De provincie realiseert de buitendijkse containerterminal en overslaghaven en de gemeente Lelystad het binnendijkse industrieterrein. Flevokust versterkt de logistieke positie en de concurrentiekracht van ondernemers en geeft daarmee een belangrijke impuls aan de economie van de regio.