Marine neemt deel aan het NK Zonnebootrace

NK Zonnebootrace Foto: Eneco

Het solarteam van de Koninklijke Marine Technische Opleidingen (KMTO) neemt dit jaar deel aan het Eneco Zonnebootrace NK 2016. Het team bestaat uit zes matrozen van de technische dienst van de marine. Op 6 en 7 mei strijden zij in Akkrum voor een plaats binnen de V20 standaardklasse.

De matrozen van het KMTO solarteam volgen de Mechatronica MBO 3 opleiding die het ROC Kop van Noord-Holland in samenwerking met de marine verzorgt. Tijdens deze opleiding worden matrozen klaargestoomd voor een functie binnen de technische dienst aan boord van een marineschip. Na afronding volgt bevordering tot korporaal. De afgelopen maanden hebben de matrozen hun zonneboot ‘Ra’ verder ontwikkeld. Het zonnebootproject eindigt met de zonnebootrace, waarin de leerlingen hun krachten meten met concurrenten die in dezelfde klasse deelnemen.

De marine is altijd op zoek naar jongeren met interesse in techniek
Het solarbootproject is een van de uitdagende projecten waarvoor binnen de technische opleidingen van de marine gekozen kan worden. Theorie en praktijk zijn binnen de opleidingen nauw aan elkaar verbonden. Werken bij de technische dienst van de Koninklijke Marine betekent verdieping in veel verschillende technieken.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >