Maritieme samenwerking tussen Nederland en Indonesië

De Indonesische president Joko Widodo in Rotterdam Foto: Ries van Wendel de Joode

Nederland en Indonesië intensiveren hun maritieme samenwerking op het gebied van havenontwikkeling, scheepsbouw en visserijlogistiek. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) tekende op 22 april een samenwerkingsovereenkomst met de Indonesische minister Marsudi van Buitenlandse Zaken. Ook bracht ze met president Widodo een bezoek aan Maasvlakte II en de Maeslantkering.

“Indonesië wil in 2025 tot de top-10 van wereldeconomieën te behoren. De maritieme sector is daarbij een belangrijke katalysator en Nederlandse kennis en kunde komen dan goed van pas”, aldus minister Schultz na ondertekening van de afspraken. “Indonesië kan vele nieuwe banen creëren en voor Nederlandse bedrijven liggen er veel kansen.”

Nederland deelt kennis over de aanleg van havens en het bedrijven ervan 
Nederland heeft kennis over het zo efficiënt mogelijk overslaan van goederen in de haven. Ook het aanleggen van speciale economische zones rond havens, het ontwikkelen van havens en het organiseren van de logistiek zijn onderwerpen waar Nederland goed in is. Daarnaast heeft Nederland Indonesië veel te bieden op het gebied van maritieme opleidingen.

“Er werken honderdduizenden mensen in de haven en de visserij. Indonesië wil terug naar groeicijfers van 6 tot 7 procent per jaar. Betere opleidingen kunnen daarbij helpen”, benadrukt Schultz.

President Widodo bezoekt Maasvlakte II
Samen met een bedrijvendelegatie uit Indonesië en Nederland brachten minister Schultz, burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en president Widodo een bezoek aan Maasvlakte II onder leiding van Allard Castelein CEO Havenbedrijf . Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven werd de president geïnformeerd over de havenontwikkeling, de maritieme sector en over waterveiligheid en kustverdediging.

Deze samenwerking sluit goed aan op de samenwerking ‘waterbeheer en kustontwikkeling’ die al van kracht is
De samenwerking op maritiem gebied sluit goed aan bij de lopende samenwerking op het gebied van waterbeheer en kustontwikkeling. De Nederlandse kennis wordt vooral ingezet in de strijd tegen overstromingen, vervuiling van rivieren en drinkwatertekorten.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >