Cruiseschip AIDAprima aangekomen in Rotterdam

AIDAprima komt aan in Rotterdam Foto: Ruud Aantjes

AIDAprima is op 19 april rond 12 uur aangekomen in Rotterdam aan de Wilhelminakade. Het cruiseschip is een kleurrijke verschijning, op de romp zijn een mond en twee ogen te zien. Aidaprima is het splinternieuwe vlaggenschip van Aida Cruises. 

Het schip is 300 meter lang en biedt ruimte voor 3286 passagiers en 900 bemanningsleden. Ze heeft 18 dekken waar passagiers zich kunnen vermaken. De vier elementen, Water, Lucht, Aarde en Vuur zijn de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek heeft een ijsbaan, twee glijbanen, een klimparcours en een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

De passagiers hebben keuze uit 1643 hutten, dertien restaurants, achttien bars en een ruim 8000 vierkante meter groot zonnedek. Aida Cruises heeft in juni 2015 twee nieuwe mega-cruiseschepen besteld en die komen in 2019 en 2020 in de vaart en hebben elk 2500 hutten.

Vanaf mei dit jaar is de AIDAprima wekelijks te zien aan de Wilhelminakde in Rotterdam op haar route langs Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Vooral veel Duitsers zullen er naar verwachting gebruik van gaan maken. De cruisemarkt zit in Duitsland in de lift en mensen uit het dichtbevolkte Noordrijn-Westfalen zijn sneller in Rotterdam dan in Hamburg.

Als allereerste schip van de AIDAvloot beschikt het schip over de modernste, energie efficiënte Azipod aandrijvingssystemen die bijdragen aan de vermindering van brandstof en de wendbaarheid van het schip verhogen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >