Offshore Jacket en Access Deck onderweg naar Britse Noordzee

Vertrek van Culzean Wellhead jacket Foto: HFG

HFG heeft het Culzean Wellhead jacket en Access Deck voor Maersk Oil afgerond. Op 13 april is bij Heerema Vlissingen het Wellhead jacket vertrokken naar de eindbestemming, het Ultra High Pressure High Temperature Culzean ontwikkelingsveld in de Britse sector van de Noordzee. Twee dage eerder vertrok het Wellhead Access Deck al bij Heerema Hartlepool. Heerema Marine Contractors voert de installatie uit in de Britse Noordzee.

Het Culzean veld – ontdekt in 2008 – bevindt zich in de Britse sector in het midden van de Noordzee, zo’n 250 kilometer ten oosten van Aberdeen in blok 22/25a. De waterdiepte is circa 88 meter en de bron bevindt zich ongeveer 4.300 meter onder zeeniveau. Het totale Culzean ontwikkelingsproject bestaat uit een wellhead platform, een centraal processing facility platform en een apart utility & living quarter platform met een capaciteit voor ruim 100 mensen. De platforms worden met elkaar verbonden via twee bruggen die ongeveer 100 meter lang zijn. De verwachting is dat het eerste gas in 2019 wordt geproduceerd. Het Culzean project heeft de potentie om in 2020/21 in ongeveer 5% van de Britse vraag naar gas te voorzien.

Project Manager Culzean Patrick Put van HFG: “Het is het eerste jacket voor dit veld. Het gaat om een twisted base jacket, dat wil zeggen dat de onderzijde van het jacket, met de pile sleeve clusters, 45 graden gedraaid staat ten opzichte van de toren om het drill rig betere toegang te geven. We kunnen trots zijn op het jacket dat het resultaat is van de geoliede onderlinge samenwerking tussen de HFG yards in Hartlepool, Zwijndrecht, Opole en Vlissingen.” De Heerema aanpak van de opdracht was voor Maersk Oil in september 2015 mede aanleiding om HFG een tweede contract voor Culzean te gunnen; de Engineering, Procurement & Construction van de jackets voor zowel het centrale processing facilities platform als het utility & living quarter platform. De constructiewerkzaamheden voor dit project zijn begin dit jaar gestart bij Heerema Hartlepool en Heerema Vlissingen. “We zijn blij de eerste van drie jackets conform schema te zien vertrekken. Deze eerste was een uitdaging vanwege de gecompliceerde vorm. Maersk Oil heeft ons als bedrijf gepusht om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren en we zijn er trots op dit te hebben bereikt “, aldus Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van Heerema Fabrication Group.

Op 21 oktober 2014 gaf Maersk Oil de Procurement & Construction opdracht voor het Culzean Wellhead jacket, het Wellhead Access Deck en de Access ways aan HFG. Heerema Vlissingen heeft de constructie van het jacket voor zijn rekening genomen. Het Wellhead Access Deck met de Access ways is gefabriceerd door Heerema Hartlepool in het Verenigd Koninkrijk. Twee van de vier pile sleeve clusters zijn door Heerema Zwijndrecht gemaakt. HFG Polska heeft de conductor guides en de grillage gemaakt. Het jacket is 114 meter hoog en meet op de bodem 31 x 31 meter en bij de top 22 x 22 meter. Het totale gewicht van het Wellhead jacket, het Wellhead Access Deck en de Access ways bedraagt 7.100 ton.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >