Maidencall vlaggenschip Drive Green Highway in Amsterdam

Drive Green Highway 'K'-Line Foto: Port of Amsterdam

Drive Green Highway bezocht de Amsterdamse haven voor de eerste keer op 11 april bij VCK Terminal/Waterland. Het vlaggenschip van de Japanse rederij Kawasaki Kisen Kaisha  (‘K’-Line)  is één van de serie duurzame en innovatieve schepen die zijn ontwikkeld door ‘K’-line. Het schip is onder meer uitgerust met 900 zonnepanelen op het dek.

Drive Green Highway is een autoschip en heeft een lengte van 200 meter en een breedte van 37,5 meter. Haar Bruto tonnage bedraagt 76500 ton. Er passen circa 7500 personenauto’s in, maar het schip vervoert ook andere lading. Op het dek zijn zonnepanelen geïnstalleerd die voldoende stroom opwekken voor alle ledverlichting aan boord.

Koen Overtoom, Operationeel Directeur Havenbedrijf Amsterdam NV: ‘Wij zijn blij met de komst van de Drive Green Highway naar de  Amsterdamse haven, de eerste haven die dit schip aandoet. Dit schip is een voorbeeld van het werk en de energie die door de branche wordt gestopt in het verduurzamen van de scheepvaart.’

De uitstoot van CO2 van dit schip is 25% minder dan bij een conventioneel schip van dit type. Andere duurzame technologieën die aan boord zijn gebruikt en bijdragen aan de reductie van brandstofverbruik is gebruik van speciale verf die de weerstand van het schip met 20% vermindert, als ook het ontwerp van de schroef van het schip. Ook is een SOx scrubber geïnstalleerd die de uitlaatgassen van het schip wast. Dankzij bepaalde technieken in de motor wordt ook de uitstoot van stikstof fors gereduceerd.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >