Edward Heerema ontvangt Fellowship-status

ir. Edward Heerema ontvangt Fellowship-status Foto: Ruud Aantjes

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft ir. Edward Heerema, CEO van Allseas, op 12 april geïnstalleerd als Fellow Chartered Engineer. Het toekennen van de Fellowship-status is een erkenning van het leiderschap en de professionele prestaties van ir. Edward Heerema, waaronder zijn significante en baanbrekende innovatieve bijdragen aan de offshore en maritieme industrie wereldwijd. In Nederland vindt deze toekenning voor het eerst plaats.

“Het is een bekroning op mijn werk” aldus Edward Heerema. De status Fellow Chartered Engineer is het hoogste niveau binnen de kwalificatie Chartered Engineer. Het is een prestigieus eerbetoon dat door vakgenoten wordt toegekend aan prominente ingenieurs die bekend staan en gerespecteerd worden om hun expertise. Edward Heerema heeft zich niet alleen bewezen met zijn uitgebreide ervaring en sterke ondernemerschap, hij heeft ook belangrijke bijdragen geleverd aan zijn werkgebied als geheel en aan het opleiden van nieuwe generaties ingenieurs. Hierbij heeft hij de kwaliteit van de ingenieurswetenschappen verhoogt door leiding te nemen in zijn vakgebied.

Chartership Status
Het achterliggende doel van het Chartership is het voortdurend stuwen van de professionele ontwikkeling van ingenieurs, het stimuleren van innovatie, het borgen van kennis in het vakgebied, en het verzekeren van de maatschappelijke dialoog en verantwoord handelen van de ingenieur. Het Chartership draagt zo bij aan de ontwikkeling van de ingenieurskunde en onderscheidt de ingenieurs die daaraan bijdragen. De titels die hierbij horen zijn Chartered Engineer (MSc-niveau) en Incorporated Engineer (BSc-niveau). Dit zijn internationaal erkende kwalificaties voor ingenieurs met de juiste vakervaring die nu al veelal in de Britse Gemenebestlanden, het Midden-Oosten en in toenemende mate in Azië en Zuid Amerika gangbaar zijn.

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. Het is gericht op het ondersteunen van ingenieurs in hun professionele ontwikkeling. Op 20 oktober 2014 ondertekenden KIVI en de Engineering Council (EngC) een historische overeenkomst om de internationaal erkende beroepskwalificaties Chartered Engineer en Incorporated Engineer voor ingenieurs ook in Nederland in te voeren.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Themaweekend ‘Stoom’ in Het Scheepvaartmuseum

Tijdens de tentoonstelling ‘Gamechangers |Maritieme innovaties’ organiseert Het Scheepvaartmuseum bijzondere themaweekenden. Op 25 en 26 november komt het thema ‘Stoom’ aan bod. Er is voor iedereen wat te doen. Van een (familie)rondleiding en een lezing tot een kijk- en ontdektocht. De allerkleinsten (3+) kunnen een eigen stoomboot knutselen onder leiding van een gids.

Ook kunnen bezoekers de stoomschepen ‘Adelaar’ en ‘Christiaan Brunings’ bezoeken. Het Scheepvaartmuseum organiseert het themaweekend ‘Stoom’ in samenwerking met het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik. Kijk voor meer informatie op www.hetscheepvaartmuseum.nl/agenda/stoomweekend

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >