HFG levert Offshore Platform af voor Montrose veld

Passage Botlekbrug Foto: HFG

De Montrose Bridge Linked Platform (BLP) topside is weggevaren bij Heerema Zwijndrecht van Heerema Fabrication Group (HFG). HFG heeft deze topside gebouwd in opdracht van Talisman Sinopec Energy UK Limited (TSEUK).

TSEUK en HFG tekenden eind 2012 het Approved for Construction contract en in maart 2013 is de bouw van start gegaan bij Heerema Zwijndrecht. Daar verrees in drie jaar een dek van 10.500 ton met een lengte van 75 meter, een breedte van 44 meter en een hoogte van 40 meter.

Voordat de topside naar zijn definitieve plaats van bestemming in het Britse deel van de Noordzee gaat, maakt het een tussenstop in Schiedam. Eind april is het project klaar voor vertrek. Heerema Marine Contractors (HMC) is verantwoordelijk voor het transport naar de offshore locatie en voor de installatie ter plaatse met HMC’s kraanschip Thialf. De eindbestemming van de topside is het Montrose veld. Dit ligt in Block 22/17 van het Britse continentale plat, 207 kilometer ten oosten van Aberdeen in de centrale Noordzee.

Bill Dunnett, Managing Director van TSEUK: “De Montrose Area Redevelopment is een van de grootste kapitaal projecten in het Britse deel van de Noordzee dit jaar. Het voegt een compleet nieuwe faciliteit toe aan de kern van onze infrastructuur en kan een verandering teweeg brengen in deze business door een aanzienlijke verhoging van productie en het maximaliseren van het economisch herstel voor de komende jaren.”

Meer… HFG

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >