Race of the Classics niet naar Ipswich

Foto: Race of the Classics

De jaarlijkse Race of the Classics voert de vloot dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet naar Ipswich. Door de harde wind en windrichting is de overtocht naar Engeland zo goed als van de baan, zo meldt de organisatie woensdag. In plaats daarvan zetten de schepen koers naar de haven van Scheveningen.

De zeilwedstrijd voor studenten over de Noordzee moet, net als vorig jaar, de overtocht naar Engeland hoogstwaarschijnlijk schrappen. Dinsdag bleek de wind niet hard genoeg maar die was woensdag juist te zwaar.

“Met een windkracht van zeven à acht en een golfhoogte van gemiddeld twee meter hoog, staat in tegenstelling tot de eerste dag een harde wind op ons te wachten,” aldus Sarah de Vos van de organisatie. “Er komt een groot front aan vanuit Engeland met misschien wel windkracht acht tot negen, dan is het gewoon te gevaarlijk. Er is kans dat de wind vrijdag wat gaat liggen, maar dan lukt het niet meer om voor zaterdagavond heen-en-weer te varen en in Beverwijk te zijn. Er is dus bijna geen kans meer om naar Ipswich te varen.”

Wij waren bij de openingsdag van ‘de Rees’:

Meer… Race of the Classics

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >