Race of the Classics niet naar Ipswich

Foto: Race of the Classics

De jaarlijkse Race of the Classics voert de vloot dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet naar Ipswich. Door de harde wind en windrichting is de overtocht naar Engeland zo goed als van de baan, zo meldt de organisatie woensdag. In plaats daarvan zetten de schepen koers naar de haven van Scheveningen.

De zeilwedstrijd voor studenten over de Noordzee moet, net als vorig jaar, de overtocht naar Engeland hoogstwaarschijnlijk schrappen. Dinsdag bleek de wind niet hard genoeg maar die was woensdag juist te zwaar.

“Met een windkracht van zeven à acht en een golfhoogte van gemiddeld twee meter hoog, staat in tegenstelling tot de eerste dag een harde wind op ons te wachten,” aldus Sarah de Vos van de organisatie. “Er komt een groot front aan vanuit Engeland met misschien wel windkracht acht tot negen, dan is het gewoon te gevaarlijk. Er is kans dat de wind vrijdag wat gaat liggen, maar dan lukt het niet meer om voor zaterdagavond heen-en-weer te varen en in Beverwijk te zijn. Er is dus bijna geen kans meer om naar Ipswich te varen.”

Wij waren bij de openingsdag van ‘de Rees’:

Meer… Race of the Classics

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >