VIDEO: Netelenbos van KVNR over schone scheepvaart

Foto: Paul Martens

Tineke Netelenbos voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) zegt in EenVandaag: “Als je een regel invoert, dan moet je ook handhaven. Sinds 1 januari 2015 moeten alle zeeschepen in de Noordzee op diesel varen of een wasinstallatie aan boord hebben voor het filteren van de uitstoot.”

De meeste zeeschepen varen nog steeds op bunkerolie wat de meest vervuilende brandstof is. Op dit moment is de controle en handhaving nog niet op orde voor alle landen die aan de Noord-en Oostzee liggen. Tineke Netelenbos, vertegenwoordigd de belangen van 400 rederijen in Nederland: “1% van de wereldvloot zit in Nederland, het heeft geen zin om alleen in Nederland hogere eisen te stellen voor de reders, dan vlaggen rederijen zich uit en gaan zij in België zitten” Volgens Netelenbos willen Nederlanders best schoner varen en investeren in bijvoorbeeld een wasinstallatie maar is zo’n grote investering het waard? “De reders die voorop lopen krijgen vaak de lading niet omdat zij te duur zijn. Er zou ook gekeken moeten worden naar de eigenaren van de producten, de fabrieken, de naaiateliers noem maar op” aldus Netelenbos.

Netelenbos in EenVandaag in de laatste paar minuten:

Meer… EenVandaag

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >