VIDEO: Netelenbos van KVNR over schone scheepvaart

Foto: Paul Martens

Tineke Netelenbos voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) zegt in EenVandaag: “Als je een regel invoert, dan moet je ook handhaven. Sinds 1 januari 2015 moeten alle zeeschepen in de Noordzee op diesel varen of een wasinstallatie aan boord hebben voor het filteren van de uitstoot.”

De meeste zeeschepen varen nog steeds op bunkerolie wat de meest vervuilende brandstof is. Op dit moment is de controle en handhaving nog niet op orde voor alle landen die aan de Noord-en Oostzee liggen. Tineke Netelenbos, vertegenwoordigd de belangen van 400 rederijen in Nederland: “1% van de wereldvloot zit in Nederland, het heeft geen zin om alleen in Nederland hogere eisen te stellen voor de reders, dan vlaggen rederijen zich uit en gaan zij in België zitten” Volgens Netelenbos willen Nederlanders best schoner varen en investeren in bijvoorbeeld een wasinstallatie maar is zo’n grote investering het waard? “De reders die voorop lopen krijgen vaak de lading niet omdat zij te duur zijn. Er zou ook gekeken moeten worden naar de eigenaren van de producten, de fabrieken, de naaiateliers noem maar op” aldus Netelenbos.

Netelenbos in EenVandaag in de laatste paar minuten:

Meer… EenVandaag

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >