Friese sluizen Afsluitdijk zes weken dicht

Lorentzsluizen bij Kornwerderzand

De Lorentzsluizen van de Afsluitdijk zijn vanaf maandag voor zes weken gesloten. Het complex aan de Friese kant van de dijk krijgt groot onderhoud, waardoor het scheepvaartverkeer wekenlang geen gebruik kan maken van de sluizen.

De Stevinsluizen bij Den Oever blijven wel open, die zijn vanaf 5 september aan de beurt. Overigens is de overlast voor weggebruikers op de dijk beperkt, die zullen volgens Rijkswaterstaat hoogstens enkele minuten vertraging oplopen wanneer één van de twee bruggen wordt afgesloten.

Cecile Haffmans van Rijkswaterstaat zei tegen NOS Radio 1 Journaal: “De bekabeling en computers zijn al enige tijd toe aan vervanging. Ook gaan we de remming- en geleidewerken en een tandwiel vervangen.”

Meer…. NOS

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >